Interní Med. 2004; 6(7): 357-358
Zveřejněno: 31. prosinec 2004 Zobrazit citaci
V posledním desetiletí zaznamenáváme celosvětově výrazný nárůst alergických reakcí na potraviny, s různě závažným klinickým průběhem od mírných, spontánně odeznívajících potíží, až po těžké anafylaktické reakce, bezprostředně pacienta na životě ohrožujících, které urgentní léčbu, často s hospitalizací buď na jednotkách intenzivní péče nebo dokonce na anesteziologicko-resuscitačních odděleních. Toto vše vede k intenzivnímu výzkumu v oblasti nových možností kauzální terapie potravinové alergie.
Significant increase of allergic reaction to food is recognized worldwide in the last decade, with variously significant clinical course: beginning in mild difficulties, vanishing spontaneously, ending with severe anaphylactic reactions, threatening patient-s life immediately and requiring urgent treatment, often with hospital stay either in intensive care units or even in anaesthesia-resuscitation wards. All this leads to intensive research in the field of new options in causal treatment of food allergy.
Stáhnout citaci